19. 10. 2000

Věcný česko-rakouský dialog o jaderné energetice je možný

Na pozvání Jaderné elektrárny Dukovany navštíví ve dnech 21.10. a 4., 11.,18. a 25. 11. 2000 Jadernou elektrárnu Dukovany cca 200 občanů z příhraničních rakouských obcí, se kterými na jaře letošního roku proběhla příprava na společné česko-rakouské cvičení. Hosté z Dolních Rakous budou moci vidět všechny prostory elektrárny, které jsou za provozu běžně přístupné...

Na pozvání Jaderné elektrárny Dukovany navštíví ve dnech 21.10. a 4., 11.,18. a 25. 11. 2000 Jadernou elektrárnu Dukovany cca 200 občanů z příhraničních rakouských obcí, se kterými na jaře letošního roku proběhla příprava na společné česko-rakouské cvičení. Hosté z Dolních Rakous budou moci vidět všechny prostory elektrárny, které jsou za provozu běžně přístupné. Je pro ně nachystána rozsáhlá prezentace 15 let provozu Jaderné elektrárny Dukovany, srovnání našich provozních výsledků s výsledky jaderných elektráren světa a jaderných elektráren v Evropské unii. Tato srovnání ukazují, že Jaderná elektrárna Dukovany patří podle provozně-bezpečnostních výsledků svých čtyř reaktorů do první pětiny reaktorů EU.

Předpokládaná délka jedné exkurze je 5 hodin.

Jaderná elektrárna Dukovany je stále nejefektivnějším a nejlevnějším zdrojem ČEZ, v současnosti byly ukončeny letní výměny 1/4 paliva ve všech čtyřech reaktorech elektrárny a revize zařízení a elektrárna pracuje na plný výkon, který by měla dodávat po celou zimu. Od začátku roku do dnešního dne dodala elektrárna do veřejné elektrické sítě na 10,5 miliard kilowatthodin elektřiny, a blíží se tak k nové rekordní produkci v historii, která by měla činit 13,5 miliardy kWh.

Aktuální stav provozu jaderné elektrárny je možno zjistit denně po 24 hodin na telefonickém čísle 0618-81 1234 automatické informační služby.

Ing. Petr Spilka - spilkp1.edu@mail.cez.cz
mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany