Tiskové zprávy str. 1

Distribuce

ČEZ Distribuce napíná síly na Moravě, chce obnovit dodávky elektřiny v co nejkratším čase

ČEZ Distribuce aktuálně k 12.00 hodině eviduje 80 poruch na vedení vysokého napětí, další desítky poruch na hladině nízkého napětí. Bez elektřiny zůstává 42 tisíc domácností. Poruchové čety napínají síly především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, které ničivá povodeň zasáhla nejvíce. V nejhorší okamžik (neděle ráno) jsme evidovali 240 poruch na vedení vysokého napětí, stovky poruch na nízkém napětí a bez elektřiny bylo 216 tisíc domácností.

18. 9. 2024

Provoz JE Dukovany
Jaderné elektrárny

ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků, zájmu o práci v jádru pomáhá i Letní univerzita

Během následujících 10 let plánuje ČEZ nabrat přibližně 4 000 nových odborníků nejen s technickým vzděláním. Vzhledem k plánovaným investicím do oblasti jaderné energetiky, především v souvislosti s výstavbou nových bloků v Jaderné elektrárně Dukovany, rozvojem malých modulárních reaktorů a modernizací stávajících elektráren, očekává ČEZ zvýšený nábor odborníků právě v tomto segmentu. Kromě jaderné energetiky se ale ČEZ zaměřuje i na nábor specialistů v oblasti distribuce, obnovitelných zdrojů, technologií pro energetické úspory a digitalizaci provozu. Poptávce po nových energeticích jde ČEZ naproti řadou aktivit zaměřených právě na studenty a absolventy – ročně jeho programy projde na 450 zájemců. Prostřednictvím různorodých programů a stáží se snaží propojit akademické znalosti studentů s praktickými zkušenostmi z reálného prostředí.

18. 9. 2024

Distribuce

Aktuální situace ve 20.00 hodin a odvolání kalamitního stavu pro okres Trutnov

ČEZ Distribuce odvolala kalamitní stav pro Královéhradecký kraj, okres Trutnov. Aktuálně platí kalamitní stav ve 2 krajích a 10 okresech. Bez elektřiny je 44 tisíc domácností.

17. 9. 2024

Plynárenství
Teplárenství
ČEZ ESCO
Elektrárny

Elektrárna a teplárna Dětmarovice není povodní zasažena, je připravena nadále dodávat teplo a elektřinu. ČEZ Teplárenská pomůže Bohumínu čerpadly

Elektrárna a teplárna společnosti ČEZ v Dětmarovicích funguje v běžném režimu a její provoz nebyl povodní dotčen. Dodávky teplé vody do města Orlová proudí bez přerušení a dodávky do Bohumína je teplárna připravena obnovit, jakmile je bude Bohumín schopen distribuovat nyní zatopenými rozvody. Elektrárna je také nadále schopna dodávat elektřinu. Bohumín využije čerpadla od ČEZ Teplárenské, pomohou městu rychleji zprovoznit potřebnou teplárenskou infrastrukturu.

17. 9. 2024