8. 10. 2021

Ceny stávajícím zákazníkům neměníme

Pro naše stávající zákazníky se nic nemění. Jejich smlouvy a podmínky, včetně fixací, zůstávají stejné. Cena se nemění. Zároveň ale reagujeme na zvýšenou poptávku ze strany potencionálních zákazníků, kteří nyní opouštějí své dodavatele a hledají stabilní alternativu. Pro ty jsme proto připravili nové tarify, které reflektují fakt, že pro ně musíme zajistit potřebnou kapacitu elektřiny na současném rozkolísaném trhu.

U ČEZ jsou smlouvy na dobu určitou skutečnými fixovanými smlouvami. Zákazníci, kteří se proti zvýšení cen v minulosti pojistili a uzavřeli s námi fixované smlouvy, se teď mohou těšit z levnějších cen. Postupujeme férově a transparentně, nespekulujeme s našimi zákazníky. Když s námi zákazník uzavřel fixovanou smlouvu na tři roky, tak bude odebírat za stejnou cenu po celé tři roky.

ČEZ jako jediný dodavatel loni snížil ceny a stále tyto výhodné ceníky na dobu neurčitou pro naše zákazníky drží na těchto úrovních. Podobně i ceníky pro naše zákazníky, kteří se teď refixují, zůstávají stejné. Důvodem je naše dobrá strategie nákupu. Na rozdíl od některých našich konkurentů nakupujeme elektřinu postupně, a tak nemusíme promítat nárůsty do cen okamžitě. Problémem samozřejmě je, že ceny elektřiny na burzách jsou na extrémních úrovních a vysoko se drží už velmi dlouho. 

Zdůrazňujeme, že ceníky pro refixaci našich dosavadních zákazníků zůstávají stejné.

Ceníky fixů pro nově sjednávané smlouvy ale musíme upravovat podle aktuální situace na trhu. Pokud si chce nový zákazník v tuto chvíli fixovat ceny elektřiny, tak pro něj musíme elektřinu na trhu zajistit.