3. 5. 2019

Den rodiny se bude slavit i na Hučáku

K tradičnímu Dni rodiny v Hradci Králové, který letos připadne na neděli 12. května, se opět připojí i Informační centrum Obnovitelných zdrojů v budově malé vodní elektrárny v centru města.

Do akce organizované Hradeckou kulturní a vzdělávací společností, s.r.o. a Turistickou oblastí Hradecko se každoročně zapojuje řada spolupracujících institucí. Program i v letošním roce obohatí prohlídky Informačního centra Obnovitelných zdrojů. A protože to je Den rodiny, prohlídky budou zaměřeny především na malé návštěvníky. Ti se mohou těšit i na tvořivé dílničky nebo návštěvu skřítků Enerů.

Otevřeno je od 9 do 16 hodin a prohlídky začínají každou celou hodinu – poslední v 15 hodin. Vstup je zdarma.

Informační centrum Obnovitelné zdroje

Pro velké i malé návštěvníky jsou připraveny prohlídky interaktivní expozice o obnovitelných zdrojích energií, o vlastnostech a využití větrné, vodní, geotermální, sluneční energie a energie vzniklé spalováním biomasy. Součástí prohlídky jsou i projekce tematického filmu „Malé vodní elektrárny na Labi“ nebo filmů „Obnovitelné zdroje“ a „100 let Šumavské energie“. K dispozici je kinosál s projekcí na velkoplošné plátno 12 x 3 m, které je dominantním audiovizuálním prvkem centra.

Součástí prohlídek je neméně zajímavá návštěva plně funkční malé vodní elektrárny v Hradci Králové zvané „Hučák. Ta funguje již přes 100 let. Elektrárna nyní prochází kompletní rekonstrukcí a po dobu její modernizace nebude pro veřejnost při prohlídce přístupný prostor strojovny.

Návštěvní hodiny aneb kdy nás můžete navštívit?

Informační centrum je otevřeno pro veřejnost denně od 9.00 – 16.00 hodin.

Kontakt

Informační centrum Obnovitelné zdroje, Křižíkova 788, 500 03  Hradec Králové

E-mail:infocentrum.oze@cez.cz
www: www.cez.cz/hucak
Tel.: 492 122 660