7. 7. 2021

Na exkurzi na Hučák přišel 160 tisící návštěvník

Hradec Králové, 7. července 2021 – Covidový rok a omezení provozu se neprojevilo na návštěvnosti. O hradecký Hučák je stále zájem. V neděli jsme přivítali již 160 tisícího návštěvníka.

Pan Ondřej Vávra se exkurze zúčastnil na doporučení známého. Z dárku, který pro 160 tisícího návštěvníka měli přichystaný průvodci, měl opravdu velkou radost a bylo to pro něho milé překvapení a zpříjemnění zajímavé prohlídky.

Aktuálně

Od 1. července jsme otevřeli Informační centra Skupiny ČEZ a tedy i Informační centrum obnovitelných zdrojů na Hučáku. Těšíme se na Vás! Pro návštěvníky je připravena stálá expozice a spousta novinek.

Již v loňském roce jsme spustili virtuální realitu, kterou si při návštěvě můžete vyzkoušet. Nachystány jsou hned tři hry, ve kterých můžete složit Kaplanovu turbínu, strojovnu větrné elektrárny nebo správně poskládat energetický domeček. Pokud budete mít skvělý čas, Vaše jméno bude zapsáno na tabuli vítězů.

A úplná novinka! Smart Guide – na Hučáku máme v rámci mobilního průvodce Smart Guide (aplikace na mobilu) nabízíme dva typy komentovaných audio tras, dlouhou a krátkou, které obě končí v našem Informačním centru.

A nezapomínáme na nejmenší. Přes celé prázdniny půjdou děti „Za zelenou energií ČEZ“. Děti dostanou na začátku prohlídky tužtičku a kvíz, ten v průběhu prohlídky vyplní (během prohlídky mohou hledat nápovědy) a na závěr za něj dostanou odměnu – třeba plyšáčka nebo jinou hezkou cenu dle vlastního výběru. Z papíru od kvízu si pak mohou složit funkční krabičku. A pozor – každé Informační centrum Skupiny ČEZ má svůj vlastní kvíz.

Další lákavou novinkou pro děti je takové krásný moderní dětský koutek, který kombinuje vzdělání se zábavou. Děti tam najdou edukativní stěnu, zkoušku vodivosti, fungování elektráren, obkreslovací led stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů, nabíjecí lavičku a lego stěnu.

„Očekáváme, že i letos budou lidé cestovat po Čechách, takže jsme připravili oblíbené prohlídky strojovny hned dvakrát denně, vždy v 10:00 a 14:00 hodin, od úterý do pátku. Samozřejmě je pro nás i nadále prioritou bezpečnost – na prohlídku je třeba se předem objednat, povinností je nošení respirátorů a v každém infocentru je k dispozici dezinfekce rukou,“ upřesňuje pravidla Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ.

I nadále nabízíme turistické vizitky a deníky a turistické známky.

A pokud se návštěvníci řadí mezi vášnivé turisty, potěší je možnost zakoupit v infocentru zbrusu novou turistickou vizitku s vyobrazením elektráren. K prodeji samozřejmě budou i výletní deníčky, kam se vizitky lepí. A v netradiční „knize návštěv“ pak mohou informovat prostřednictvím nápisu na nálepce a dát tak tip dalším, nově příchozím návštěvníkům.

Informační centrum obnovitelných zdrojů Hučák v Hradci Králové

Infocentrum umístěné v historické secesní budově Malé vodní elektrárny Hučák v centru Hradce Králové poutavou formou představuje principy a možnosti energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce, biomasy a geotermální energie, současně nabízí pohled a exkurzi v prostorách historické stoleté plně funkční malé vodní elektrárny.

 

Více informací naleznete na: www.cez.cz/infocentra

www.facebook.com/SkupinaCEZ/ a na Instagramu @SkupinaCEZ

 

www.cez.cz

www.nadacecez.cz

www.cezregionum.cz