25. 2. 2022

S Mobil od ČEZ je teď možné volat a psát SMS na Ukrajinu zdarma

Virtuální operátor Mobil od ČEZ od včerejška nabízí všem svým zákazníkům volání a posílání SMS zpráv na Ukrajinu zdarma. Lidé tak mohou zůstat ve spojení se svými blízkými zasaženými válkou, aniž by řešili obavy z vysokých účtů. Nabídka od ČEZ Mobil platí do odvolání.

Na čísla s mezinárodní předvolbou +380, která označuje telefony registrované na Ukrajině, mohou zákazníci virtuálního operátora Mobil od ČEZ od včerejšího dne volat a posílat SMS zprávy zcela zdarma. Společnost tímto krokem projevuje solidaritu s Ukrajinou a jejími obyvateli. Operátor Skupiny ČEZ využívá mobilní síť společnosti O2, veškeré náklady spojené s nabídkou volání a SMS na Ukrajinu ale hradí Mobil od ČEZ.

„Nedokážeme si ani představit, jaké obavy a strach teď prožívají všichni, kdo na Ukrajině mají své příbuzné a známé. To nejmenší, co pro ně můžeme udělat, je umožnit jim zůstat se svými blízkými ve spojení, aniž by museli řešit účty za volání. Naším motem je „Jsme s vámi“, a to v této době platí dvojnásob,“ řekl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Nabídka Mobilu od ČEZ platí do odvolání pro všechny běžné tarify, které mají alespoň jednu volnou minutu volání. Nevztahuje se na volání na prémiové či jinak zpoplatněné linky.