1. 5. 2019

Zaměstnanci z informačních center v Krušnohoří si dali pracovní dostaveníčko v infocentru klasické energetiky

Ledvice – Zaměstnanci informačních center z celého Krušnohoří, tedy od Telnice až po Klínovec, se sešli poslední dubnový den v Informačním centru klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Jejich setkání připravila Destinační agentura Krušné hory, o.p.s., která se zaměřuje na péči a ochranu přírodních a kulturních hodnot, rozvoj šetrné formy turistiky a celkovou propagaci služeb, zajímavostí a novinek v regionu Krušných hor.

Sám se považuji za turistu, a pokud mi to čas dovolí, vyrážíme s rodinou na cesty po vlastech českých. Respektive se někam dopravíme autem a pak podnikáme pěší túry po okolí. Samozřejmě nás nejvíce zajímají kulturní památky či přírodní zajímavosti. Jsem proto rád, že si Destinační agentura Krušných hor vybrala za další místo setkání zaměstnanců informačních center právě to naše Informační centrum klasické energetiky Skupiny ČEZ. Je jediné svého druhu a navíc jeho součástí je již více než rok veřejnosti zpřístupněná nejvyšší rozhledna v republice. Doufám, že se všem bude u nás líbit. Samozřejmě tak trochu počítáme s tím, že nás budou propagovat a doporučovat svým návštěvníkům, aby se stali i našimi návštěvníky,“

řekl Jiří Šinágl, ředitel Elektrárny Ledvice a Paroplynového cyklu Počerady, který osobně všechny účastníky setkání v infocentru přivítal.

Jeho slova pak víceméně potvrdila Eva Maříková, ředitelka Destinační agentury Krušné hory: „Se zaměstnanci informačních center v Krušnohoří se setkáváme pravidelně. Vždy je to o vzájemné výměně zkušeností a sdílení novinek v té či oné turistické lokalitě. Předání nových propagačních materiálů a podobně. Prostě, aby věděli, kde co je a uměli to dále, jak se říká, prodat směrem ven, tedy turistům. Proto jsme i tady, aby všichni poznali infocentrum ČEZ a rozhlednu na nejvyšší průmyslové stavbě v republice a mohli pak doporučovat jejich návštěvu těm, co navštíví jejich infocentra. Proto se také setkáváme pokaždé na jiném místě. Naposledy to bylo například v teplickém Thermaliu či na Flájích, kde je nové infocentrum.“

Destinační agentura Krušné hory podle Evy Maříkové sdružuje v současné době 33 informačních center. Ti, kteří je jinak obsluhují a předávají turistům pro ně nezbytné informace, se přitom seznámili nejen s Informačním centrem klasické energetiky Skupiny ČEZ, včetně pohledu na elektrárnu a okolí ze140metrové výšky, ale za odborného výkladu místních průvodců se prošli i samotným provozem Nového zdroje. Nezapomněli ovšem ani na sebevzdělávání, takže kinosál infocentra jim posloužil jako školící místnost v rámci workshopu na téma asertivní jednání.

Prostřednictvím Destinační agentury Krušné hory lze v současné době hlasovat o Krušnohorská NEJ a ocenit tak nejvydařenější novinky roku 2018 v oblasti cestovního ruchu. Celkem jich je jedenáct a je mezi nimi i rozhledna s prosklenou vyhlídkou a volně přístupným ochozem na severní podpůrné věži kotelny Nového zdroje Elektrárny Ledvice. Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.