Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany

Kdy a kde nás můžete navštívit

5 důvodů proč navštívit informační centrum

REAKTOUR: VIRTUÁLNÍ TOUR AŽ K REAKTORU

DĚTSKÝ KOUTEK A INTERAKTIVNÍ EXPONÁTY

ZÁBAVA PRO CELOU RODINU

VSTUP ZDARMA

TURISTICKÉ VIZITKY A DENÍKY

 

Chcete probádat svět energetiky? U nás se dostanete přímo k jeho jádru! Jaderná elektrárna Dukovany je jedním z nejvýznamnějších výrobních zdrojů v Česku – spolehlivě pokryje 20 % české spotřeby. Víte, kolik žárovek svým instalovaným výkonem 2 040 MW rozsvítí? Zjistíte to v našem infocentru, které se nachází hned u vstupu do areálu elektrárny.

Infocentrum je nabité interaktivními exponáty. Co takhle projít si cestu paliva od A do Z? Zblízka se při ní seznámíte s výrobním blokem i se samotným jaderným reaktorem. Nemusíte se ale bát, radioaktivitu si od nás neodnesete, zato nezapomenutelné zážitky ano! Schválně kdo si troufne sfárat třeba až na dno uranového dolu...

Úplnou novinkou u nás v infocentru je unikátní virtuální prohlídka ReakTour – pohodlně se usaďte v kinosále a nasaďte si speciální brýle, které vás rázem přenesou do kontrolovaného pásma Jaderné elektrárny Dukovany. Prohlídka je speciální i v tom, že je interaktivní a vy jste ti, kdo si volí její scénář.

Aktuálně z infocentra

Zkuste i vy Virtuálně v elektrárně

Přihlaste se na populární on-line prohlídky elektráren vysílané živě z interaktivního TV studia. I letos můžete s celou rodinou zavítat na dálku do Temelína či Dukovan, vydat po stopách obnovitelných zdrojů energie či objevit naši distribuční soustavu. Novinou v programu je pro letošek prohlídka naší největší „přečerpávačky“ Dlouhé stráně. Užijte si odpolední zábavný program nabitý informacemi a perličkami ze světa energie.

REGISTRUJTE SE ZDARMA

Co říkají naši návštěvníci

„Synovi i dceři se u vás moc líbilo. Zabaví se opravdu celá rodina, a ještě se u toho něčemu přiučíte. Odnášíme si spoustu zážitků a rádi do Dukovan zavítáme znovu. Postupně máme v plánu vyrazit i do dalších infocenter.“

Tomáš V.

„Prohlídka byla perfektní. Oceňuji výklad milé průvodkyně, který byl srozumitelný i pro laika. Bez mrknutí oka byly ale zodpovězeny i všechny dotazy odbornějšího rázu. Děti si vyzkoušely úplně všechno, co šlo. Branami na detekci kovů a radioaktivity proběhly minimálně 100x! Děkujeme. :-)

Romana B.

„Rozhodně doporučuji návštěvu infocentra předem naplánovat a mít ji spojenou s výkladem. Dozvíte se spoustu podrobností od velmi ochotné paní průvodkyně. Prostory jsou moderní a modely bavily jak nás s manželem, tak i syna.“

Tereza S.

„Exkurze byla úplně super! Největší zážitek byla jednoznačně návštěva uranového dolu. Na cestu dolů výtahem děti jen tak nezapomenou." :-)

Jana L.

"Brýle s ReakTour byly prostě WOW! Nikdy jsme nic takového nezažili, bylo to až neuvěřitelně autentické. Děkujeme za možnost prohlídky elektrárny díky virtuální realitě."

Hana B.

Ve všední dny přijímáme objednávky na prohlídku IC s průvodcem (vč. ReakTour) na e-mailu infocentrum.edu@cez.cz nebo na tel. č. 561 105 519 (PO–ČT od 8 do 15 h, PÁ od 8 do 12:30 h).

O víkendech a státních svátcích přijímáme objednávky na tel. +420 561 105 519 (od 9 do 16 h).

Exkurze v infocentru probíhají každý den a trvají cca 90 minut.


PARKOVÁNÍ

Kde nejlépe zaparkovat při návštěvě našeho infocentra? Podívejte se na naší mapu, kde je vyhrazená plocha pro návštěvníky elektrárny a infocentra.

REAKTOUR: virtuální tour až k reaktoru

Vstup zdarma

Bezbarierový přístup

Vhodné pro děti

Vhodné pro školy

Parkování zdarma

Prodej turistických předmětů

Kdo vás provede infocentrem

Anton

Dana

Jana

Ondřej

Věra

Zdeňka

Jak se objednat

Exkurze objednávejte na e-mailu infocentrum.edu@cez.cz nebo tel. 561 105 519 (PO–ČT od 8 do 15, PÁ od 8 do 12:30 hod., SO-NE od 9 do 16h). Dostupnost prohlídek ověřte prosím alespoň 3 dny předem. V případě dalších dotazů se vám rádi budeme věnovat.

Otevírací doba

Otevřeno každý den od 9:00 do 16:00 hod.

Časy prohlídek infocentra
PO–NE od 9:00, 11:00, 13:00 a 15:00 (90 min.)

Kdy máme zavřeno
Každé první pondělí v měsíci
Vánoce 24. 12.–26. 12.
Nový rok 1. 1.
Velikonoční pondělí

Kde nás najdete

Jaderná elektrárna Dukovany
Informační centrum
Dukovany 269
675 50 Dukovany
GPS: 49°5'19.133"N, 16°8'42.854"E

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany

Autem
Lze využít bezplatné parkoviště u infocentra.

Veřejnou dopravou
Nejbližší zastávka veřejné dopravy je Dukovany, EDU (autobus). (autobus).

Další zajímavé tipy na výlety naleznete na

Virtuální prohlídka