Aktuality z jaderných elektráren

Provoz JE Temelín

Spouštění probíhá podle platných předpisů

Posuzováním vlivu jaderné elektrárny Temelín na životní prostředí se při povolování stavby zabývaly stavební úřady před vydáním územního rozhodnutí v roce 1985 podle zákona 50/1975 Sb. (stavební zákon). "JE Temelín je tak postavena podle platných stavebních povolení," uvedl tiskový mluvčí JE Temelín ing. Milan Nebesář.

7. 9. 2000

Všechny zkoušky ukončeny

V průběhu včerejšího dne pokračovaly na JE Temelín závěrečné zkoušky zařízení. V odpoledních hodinách byly úspěšně ukončeny zkoušky pojistných ventilů parogenerátorů. Dnes v 01.52 hodin skončily i testy doplňovacích čerpadel.

6. 9. 2000

Provoz JE Temelín

Setkání se starosty bude v Krumlově

V těchto dnech vrcholí práce na prvním spuštění reaktoru prvního bloku JE Temelín. "Proto společnost ČEZ jako investor a budoucí provozovatel považuje za nezbytné uspořádat společenské setkání zástupců společnosti, dodavatelů a dozorných orgánů s přednosty okresních úřadů, starosty měst a obcí regionu, poslanci a senátory jihočeského regionu.

6. 9. 2000

Provoz JE Temelín

Temelín se připravuje na další zvýšení teploty

"Včera ve večerních hodinách byla úspěšně ukončena tlaková a těsnostní zkouška primárního okruhu. Tato zkouška prokázala, že primární okruh je těsný a zároveň potvrdila, že bylo odstraněno několik drobných kapkových úniků, které se projevily při zvyšování teploty a tlaku primárního okruhu. Včera v poledne rovněž úspěšně proběhla tlaková a těsnostní zkouška sekundárního okruhu," uvedl tiskový mluvčí JE Temelín ing. Milan Nebesář.

4. 9. 2000