Multimedia str. 1

Produkty a služby
Ekonomické a finanční zprávy

ČEZ chce být uhlíkově neutrální do roku 2040

Ministerstvo životního prostředí a Skupina ČEZ uzavřely Memorandum o spolupráci v ochraně klimatu, energetiky a některých souvisejících oblastech. Obě strany budou spolupracovat na komplexní dekarbonizaci všech segmentů české ekonomiky. ČEZ se zároveň zavazuje urychlit dosažení uhlíkové neutrality svých provozů o 10 let. Závazek přijatý v rámci Pařížské dohody původně přepokládal tento milník až v roce 2050.

19. 7. 2022

Životní prostředí a obnovitelné zdroje
ČEZ ESCO
Elektromobilita

Největší česká síť veřejných dobíjecích stanic pro e-auta má už 400 stojanů

Cestování po České republice je pro elektrická auta stále jednodušší a pohodlnější, pomáhá jim i největší domácí síť veřejných dobíjecích stojanů provozovaná energetickou společností ČEZ. Jubilejní 400. zprovozněný stojan, který vyrostl na parkovišti obchodního centra POP Airport v Tuchoměřicích u Prahy, dnes slavnostně uvedli do provozu ministr dopravy Martin Kupka a místopředseda představenstva ČEZ Pavel Cyrani. Polovina sítě vznikla díky evropskému grantu Connecting Europe Facility (CEF) a Operačnímu programu doprava, zbytek postavil ČEZ z vlastních prostředků.

15. 6. 2022

Jaderné elektrárny

Zahájení tendru na nový jaderný zdroj v Dukovanech

Ve čtvrtek 17. března proběhla v Jaderné elektrárně Dukovany jednání o budoucnosti české energetiky. Předsedu vlády České republiky Petra Fialu, ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu a ministra financí Zbyňka Stanjuru v elektrárně přivítal generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš. Společně si prohlédli sklad použitého paliva a ventilátorové chladicí věže v areálu současné elektrárny. Zavítali také na místo, kde vyroste nový jaderný zdroj a prohlédli si vizualizaci jeho budoucí podoby.

15. 3. 2022

Životní prostředí a obnovitelné zdroje

ČEZ testuje první plovoucí fotovoltaickou elektrárnu v ČR

Díky testovací plovoucí solární elektrárně na Homoli, horní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Štěchovice, energetici v reálném prostředí zjistí vlastnosti nosných plováků a solárních panelů v kombinaci s každodenním provozem přečerpávací elektrárny. V létě se pilotní instalace rozšíří do regulérní elektrárny využívající energii ze slunečního záření o výkonu 100 kWp.

21. 1. 2022