Tiskové zprávy str. 1

Distribuce

ČEZ Distribuce: Aktuálně k 9.00 hodině. Bohumín svítí, dalších 85 trafostanic zásobuje odběratele

Během včerejšího večera se nám podařilo obnovit dodávky v Bohumíně. Dispečink ČEZ Distribuce eviduje aktuálně na šest desítek poruch na vedení vysokého napětí. Bez napětí zůstává 298 distribučních trafostanic.

20. 9. 2024

Jaderné elektrárny

Unikátní praxe čeká na učně z Hněvkovic

Hned několik praxí čeká na osmičku učňů druhého ročníku nedávno otevřeného oboru Svářeč a potrubář v jaderné energetice. Mladí studenti, kteří jako první loni v září do nového oboru nastoupili, projdou tréninkem v jednom z nejmodernějších svářečských center v zemi. Své dovednosti pak prakticky prohloubí u dodavatelů Jaderné elektrárny Temelín.

20. 9. 2024

Distribuce

ČEZ Distribuce napíná síly na Moravě, chce obnovit dodávky elektřiny v co nejkratším čase

ČEZ Distribuce aktuálně k 12.00 hodině eviduje 80 poruch na vedení vysokého napětí, další desítky poruch na hladině nízkého napětí. Bez elektřiny zůstává 42 tisíc domácností. Poruchové čety napínají síly především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, které ničivá povodeň zasáhla nejvíce. V nejhorší okamžik (neděle ráno) jsme evidovali 240 poruch na vedení vysokého napětí, stovky poruch na nízkém napětí a bez elektřiny bylo 216 tisíc domácností.

18. 9. 2024

Provoz JE Dukovany
Jaderné elektrárny

ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků, zájmu o práci v jádru pomáhá i Letní univerzita

Během následujících 10 let plánuje ČEZ nabrat přibližně 4 000 nových odborníků nejen s technickým vzděláním. Vzhledem k plánovaným investicím do oblasti jaderné energetiky, především v souvislosti s výstavbou nových bloků v Jaderné elektrárně Dukovany, rozvojem malých modulárních reaktorů a modernizací stávajících elektráren, očekává ČEZ zvýšený nábor odborníků právě v tomto segmentu. Kromě jaderné energetiky se ale ČEZ zaměřuje i na nábor specialistů v oblasti distribuce, obnovitelných zdrojů, technologií pro energetické úspory a digitalizaci provozu. Poptávce po nových energeticích jde ČEZ naproti řadou aktivit zaměřených právě na studenty a absolventy – ročně jeho programy projde na 450 zájemců. Prostřednictvím různorodých programů a stáží se snaží propojit akademické znalosti studentů s praktickými zkušenostmi z reálného prostředí.

18. 9. 2024