4. 10. 2007

Skupina ČEZ vychází vstříc požadavkům zákazníků a navyšuje objem finančních prostředků do distribučního zařízení o 881 milionů korun

Nárůst požadavků je dán vysokou stavební aktivitou a to nejen bytovou, ale i hospodářským růstem a podnikatelským rozvojem.

Do konce roku 2007 dojde k navýšení objemu finančních prostředků, které budou směrovány zejména do zajištění napájení průmyslových zón a připojení nových zákazníků.

„S ohledem na značný růst požadavků na nová připojení k síti navýšila Skupina ČEZ investice do této oblasti o 881 milionů korun a letos tak celkem vynaloží do rozvoje sítě spojeného s novými zákazníky 6,6 miliardy korun,“ říká Filip Secký, ředitel úseku Obnova sítí ČEZ Distribuce, a.s. a dodává, „navýšením tak vyjdeme vstříc požadavkům zákazníkům zejména u neodkladných investic v tomto roce.“

Skupina ČEZ tímto krokem reaguje na zvýšený počet žádostí zákazníků o připojení, který je zaznamenán na celém jejím distribučním území. Jejich požadavky souvisí s přetrvávající vysokou stavební aktivitou, která je vyvolána nejen bytovou výstavbou, ale také rostoucím počtem podnikatelských zón a logistických center.

Toto opatření napomůže uspokojit narůstající požadavky zákazníků Skupiny ČEZ také v severních Čechách. Investiční plán se tak v severočeského regionu navýší o 193 milionů korun.

Mezi nejvýznamnější vyvolané stavby (tedy stavby vyvolané požadavky zákazníků) patří například dovybavení průmyslových zón Triangle na Žatecku, Krupka – Modlany, Most – Havraň či Nové Spořice na Chomutovsku, Šošovice na severní Moravě. Obytné zóny v okolí Prahy, lyžařské areál i obytná zóna v peci pod Sněžkou.

Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionu. V oblasti ekologie jsou investice zaměřené na snížení ekologických zátěží a ochranu ptactva před popálením. Tyto aktivity zajišťuje ve Skupině ČEZ společnost ČEZ Distribuce, a.s. se sídlem v Děčíně.