Aktuality z jaderných elektráren

Filtrování výpisu aktualit:

INFORMACE Z JE TEMELÍN 187 / 2016

Na prvním bloku probíhá plánovaná odstávka spojená s výměnou paliva v reaktoru. Druhý blok je v odstávce pro revizi systému těsnění ložiskových stojanů turbíny. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace z JE Dukovany 23/9/2016

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1 a 4 jsou provozovány na 100 % výkonu, blok č. 2 a 3 je v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 403 668 314 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 186 / 2016

INFORMACE Z JE TEMELÍN 185 / 2016

Informace z JE Dukovany 21/9/2016

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1 a 4 jsou provozovány na 100 % výkonu, blok č. 2 je v plánované odstávce. Blok č. 3 - probíhá náběh bloku. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 403 620 593 MWh.

Lidé na Českobudějovicku a Vltavotýnsku se dočkají záchrany rychleji

Jihočeští profesionální hasiči dál posilují bezpečnost na severu Českobudějovicka a Vltavotýnska. Dohodli se se společností ČEZ na využívání jednotky temelínské elektrárny pro zásahy v okolí. Na místě zásahů by tak profesionálové měli být dříve, elektrárenští hasiči na oplátku získají zkušenosti z reálných zásahů.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 184 / 2016

Informace z JE Dukovany 20/9/2016

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1 a 4 jsou provozovány na 100 % výkonu, blok č. 2 - probíhá plánované odstavování bloku. Blok č. 3 je v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 403 596 619 MWh.

Informace z JE Dukovany 19/9/2016

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1 a 4 jsou provozovány na 100 % výkonu, blok č. 2 - probíhá plánované odstavování bloku. Blok č. 3 je v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 403 572 822 MWh.

Září 2016

Děti si samy vypěstovaly zdravé jídlo

Nejdříve si bylinky vypěstují, aby je následně mohly sníst. Pro většinu lidí poměrně běžná věc. Jenže v případě Hluboké nad Vltavou je zahrádkářům maximálně šest let. Děti z tamní mateřské školky si s pomocí učitelek založily vlastní zahrádku, kde pěstují nejenom bylinky potřebné k dochucování jídel, ale i zeleninu, především rajčata, okurky a oblíbený hrášek. Projekt našel podporu u Nadace ČEZ, která na bylinkovou a zeleninovou zahrádku věnovala 50 tisíc korun.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 183 / 2016

INFORMACE Z JE TEMELÍN 182 / 2016

Informace z JE Dukovany 16/9/2016

PROVOZ ELEKTRÁRNY: Bloky č. 1 a 4 jsou provozovány na 100 % výkonu, blok č. 2 na 87,2 %. Blok č. 3 je v plánované odstávce. Provozní systémy elektrárny pracují podle potřeb režimu bloků. Od začátku uvedení elektrárny do provozu v roce 1985 vyrobila Jaderná elektrárna Dukovany celkem 403 493 663 MWh.

INFORMACE Z JE TEMELÍN 181 / 2016

Září 2016

Temelínská dvojka by měla začít vyrábět elektřinu na přelomu září a října

Druhý blok je vychlazen, práce běží naplno. Obnovit výrobu elektřiny by měla temelínská dvojka na přelomu září a října.

Předchozí   1 2  ... 98  99  100