18. 9. 2007

Soutěž Skupiny ČEZ o multimediální Oranžovou učebnu vyvrcholí v pátek 21. září 2007

Skupina ČEZ má dlouhodobě zájem o oblast vzdělávání. V letošním roce patří mezi největší reklamní projekty, které podporují kvalitu vzdělávání dětí a mládeže v regionu Jaderné elektrárny Dukovany soutěž „ČEZ Oranžová učebna 2007“, která byla vyhlášena 1.5.2007.

Mohly se do ní zapojit všechny střední školy z dvacetikilometrového pásma JE Dukovany a z Třebíče. Nakonec se do soutěže zapojilo 8 týmů. Pětičlenné týmy studentů pod vedením jednoho pedagoga měly za úkol zpracovat prezentaci na téma „Jak posílit cestovní ruch v okolí JE Dukovany".

„Při plnění úkolu mohou studenti naplno využít již získané znalosti z různých oborů, vlastní fantazii nebo vycházet z dostupných materiálů. Doufáme, že si ale znalosti a dovednosti díky práci na konkrétním projektu také rozšíří.

Hlavní cena soutěže je moderní vybavení multimediální učebny pro jejich školu v oranžovém, korporátním stylu Skupiny ČEZ. Od soutěže si kromě podpory vzdělávání slibujeme získání velkého množství originálních nápadů na zvýšení atraktivity okolí JE Dukovany“, vysvětluje Petr Spilka.

Termín pro odevzdání soutěžních prací byl 13.9.2007. Prezentace všech soutěžních prací a vyhodnocení proběhne v pátek 21.9.2007 od 9.hodin v informačním centru JE Dukovany, kde proběhne prezentace prací jednotlivých týmů před porotou. Ve 14 hodin bude soutěž ukončena vyhlášením výsledků a předáním cen. „Většina soutěžních týmů se rozhodla pro vypracování internetových stránek, na kterých představí svoji nabídku programu pro vybranou skupinu návštěvníků. Porota to nebude mít vůbec snadné, protože obsahová i technická kvalita přihlášených projektů je opravdu vysoká,“ říká Kristýna Vohlídková z oddělení komunikace JE Dukovany. Prezentace bude hodnotit porota, do která mohla každá z přihlášených škol nominovat svého zástupce. V porotě zasedne Bc. Jana Kafoňková, MVDr. Pavel Heřman, Mgr. Zdeněk Raus, Eva Frühwirtová, arch. Lubor Herzán, Ing. Zdeněk Borůvka, Ing. Jan Karas, Mgr. Jarmila Horáková a Ing. Petr Spilka. Ceny bude předávat ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Ing. Zdeněk Linhart. Poté, v průběhu měsíce října, bude ve škole vítězného týmu realizována nová multimediální Oranžová učebna v hodnotě 250 000 Kč. Tým na druhém místě získá vybavení mini Oranžové učebny za 100 000 Kč a třetí škola technické vybavení v hodnotě 50 000 Kč. Každý účastník soutěže obdrží věcnou cenu.

Výsledky celé soutěže budou prezentovány také na veletrhu vzdělávání Didakta 2007 v Třebíči, kde se na podzim pravidelně schází tisíce zájemců o středoškolské vzdělávání. „Nemůžeme ale vyloučit ani možnost, že výsledky budou natolik inspirující, že bychom je dále prezentovali například na veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2008. Samozřejmě ale doufáme, že v první řadě představené projekty budou inspirací ke zatraktivnění okolí JE Dukovany pro turisty a přínosem pro region,“ uzavírá Kristýna vyhlídková.

Celé znění pravidel, propozic soutěže a představení všech soutěžních týmů najdete na adrese www.cez.cz v sekci Vzdělávání.