Multimedia str. 2

Zahraniční aktivity

ČEZ nesouhlasí se zahájením řízení o odebrání licence v Bulharsku

Pro odebrání licence distribuční společnosti ČEZ Razpredelenie a prodejní společnosti ČEZ Elektro totiž neexistuje žádný důvod. ČEZ trvá na tom, že důsledně plní veškeré povinnosti, které jí ukládají tamní zákony a normy.

20. 2. 2013

Zahraniční aktivity

V zahraničí se nám daří, výjimkou je Albánie

V zemích, kde ČEZ působí, se navzdory dopadům finanční krize daří plnit ekonomické ukazatele a realizovat klíčové změny v souladu se stanoveným plánem. Výjimkou je pouze Albánie, která jako jediná země kvůli nestabilnímu podnikatelskému prostředí nedosahuje plánované návratnosti.

31. 10. 2012

Zahraniční aktivity

U tureckého moře stavímě paroplynovou elektrárnu

V tureckém Egemeru roste nová paroplynová elektrárna, která bude uvedena do provozu v polovině roku 2014. Jejím specifikem je výstavba podmořského přivaděče vody.

19. 10. 2012

Zahraniční aktivity

Zahraniční společnosti ČEZ si vedou dobře

V zahraničních společnostech Skupiny ČEZ i v loňském roce probíhaly procesy zaměřené na zvyšování jejich výkonnosti. Celkově tak již kumulovaná EBITDA (provozní zisk) zahraničních společností dosáhla téměř poloviny investic. Částku ve výši 5,5 miliardy korun ČEZ inkasuje v podobě dividend. I přes výrazné dopady finanční krize se podařilo v roce 2009 splnit ekonomické ukazatele a realizovat klíčové změny v souladu s plánem.

10. 6. 2010