19. 10. 2011

ČEZ Teplárenská podpořila vzdělávání školních dětí

Chomutovsko - Hned dvakrát nadělovala ve středu 19. října ČEZ Teplárenská na Chomutovsku. Předčasné vánoční dárky tak dostaly Základní škola Rudolfa Koblice v Kadani a ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří. Vedení obou škol se rozhodlo darované finanční částky věnovat na vylepšení a modernizaci výuky.

„Naše škola byla jako jedna ze tří v republice vybrána do projektu Vzdělávání 21. Jeho cílem je ověřit vliv moderních výukových pomůcek na výsledek vzdělávání žáků. To samozřejmě obnáší i zakoupení potřebné výpočetní techniky. Díky ČEZ Teplárenské pořídíme za 20 000 korun dva kvalitní notebooky, které  budou během výuky sloužit ke komunikaci s interaktivní tabulí,“ poznamenal k darované částce Stanislav Hakl, ředitel Základní školy Rudolfa Koblice v Kadani.Ředitelka ZŠ Krátká Jana Dimunová přebírá šek od Libora Vízka, manažera provozní jednotky Chomutov.

„Jsme rádi, že jsme mohli podpořit projekt, do něhož se škola zapojila. Jen kvalitní a v současné době i interaktivní výuka na základních školách bývá zárukou, že se žáci budou zajímat nejen o předměty, které je očividně baví, ale i o ty ostatní. Dnešní moderní doba to přitom plně umožňuje,“ dodal k tomu za ČEZ Teplárenská  Libor Vízek, manažer Provozní jednotky Chomutov.

Druhou zastávkou byla ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří. Zde již finanční dar 10 000 korun proinvestovali. „Na popud kolegyně Veroniky Kubincové jsme zakoupili dvě interaktivní učebnice pro výuku předmětu občanství a zdraví, což je vlastně bývalá občanská nauka. Učebnice jsou určeny pro 6. a 7. ročník a budou je využívat všechny tyto třídy na druhém stupni,“ přiblížila Jana Dimunová, ředitelka ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří.

ČEZ Teplárenská, a. s., zásobuje na severu Čech, konkrétně v Ústeckém kraji, teplem města Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří, Kadaň, Teplice, Bílina, Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek. Celkem se jedná o 63 194 domácností. Hlavními dodavateli tepla pro Teplárenskou jsou zde elektrárny společnosti ČEZ – Tušimice (Kadaň), Prunéřov (Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří) a Ledvice (Teplice, Bílina, Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek).

Všeobecné informace o ČEZ Teplárenská, a. s., naleznete na www.cez.cz/teplarenska.