Zaměstnanci z trmické teplárny přispěli na rozvoj chráněných dílen

Trmice – Po roční přestávce se opět ve vestibulu Teplárny Trmice konaly předvánoční trhy chráněných dílen. Své stánky zde měly Sdružení Tulipán z Liberce, Fokus Labe z Ústí nad Labem a Portus Slapy. Zaměstnanci Skupiny ČEZ si tak mohli zakoupit nejen dárek vhodný pod stromeček, ale i případně keramickou bytovou dekoraci či různé druhy nakládaného hermelínu, utopence, med, vyškvařené sádlo nebo škvarky.

Zaměstnanci Skupiny ČEZ pracující v Teplárně Trmice nakupují drobné dárky ve stáncích chráněných dílen.

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ oblíbené řadu let. Mají tak možnost nejen si koupit v předstihu dárky pod stromeček, ale i finančně přispět na dobrou věc. Stejně jako vloni proto i letos mohou nakupovat v severních Čechách hned v šesti lokalitách. Po Děčíně se tak stánky s nápisem „Plníme přání – myslíme na druhé“ objevily i v Teplárně Trmice.

Chráněné dílny si přitom přišly celkem na 4 164 koruny. Někdo, hlavně muži, přitom dával přednost potravinovému stánku Portus Slapy, další našli zalíbení v keramice libereckého Tulipánu a hlavně pro nejmenší nakupovali zaměstnanci šité hračky Fokusu Labe. Utržené peníze za výrobky klientů přitom chráněné dílny používají na další rozvoj svých aktivit. Jen v loňském roce si všichni „prodejci“ přišli na severu Čech na celkem 57 000 korun, což bylo o 13 tisíc korun více než v roce 2013.

„Předvánoční trhy chráněných dílen se letos konají v sedmnácti lokalitách Skupiny ČEZ. Mají je už za sebou například naši zaměstnanci v Děčíně, pražské centrále a také v některých uhelných elektrárnách na severu Čech. Celkem se pak představí třicet dílen z celé České republiky, které zaměstnávají hendikepované. Ve většině případů se jedná o lidi se zdravotním postižením, kteří by jinak neměli šanci se uplatnit na běžném trhu práce. Myslím, že je velmi potěší zájem o jejich výrobky. Je to pro ně důkaz, že si ostatní dokáží vážit jejich práce a navíc s ní udělat i radost svým blízkým a přátelům,“ dodala Hana Salajková, která v rámci interní komunikace a produkce ve Skupině ČEZ zajišťuje organizaci vánočních trhů.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy

Prosinec 2015