Pokud jste v předpisu SIPO nenašli zálohu na elektřinu, nebo je tato záloha nižší než obvykle, je to tím, že jsme Vám do záloh zohlednili příspěvek státu na energie tzv. úsporný tarif a odpuštění poplatku za podporované zdroje energie (POZE). Více informací v textu níže

 


Podpora Elektřina Co je to nízký tarif/noční proud

Co je to nízký tarif/noční proud

Díky nízkému tarifu platíte několik hodin denně za elektřinu méně. Nárok na nízký tarif máte v případě, že vlastníte jedno z těchto zařízení: bojler, elektrické topení (například elektrokotel, podlahová vytápění, přímotop, ...), tepelné čerpadlo k vytápění domácnosti, elektromobil, akumulační nebo hybridní vytápění.

Dříve se nízkému tarifu říkalo noční proud. Dnes už neplatí, že za elektřinu zaplatíte méně jen v noci. Nízký tarif se spíná i během dne.

Co je to HDO a časy spínání HDO

Nízký tarif se přepíná přes tzv. HDO (hromadné dálkové ovládání). HDO automaticky přepne tarif na levnější podle časů spínání.

Časy spínání jsou rozděleny dle distribučního území, ve kterém se nachází vaše odběrné místo. Každému z vás je přidělen jeden ze tří distributorů elektřiny podle toho, kde se na území Česka nachází vaše odběrné místo.

Distributora si můžete ověřit v mapě níže.

Časy spínání v MŮJ ČEZ

Pokud vás zajímá přesnější údaj, podívejte se do svého Můj ČEZ účtu

Časy spínání HDO u jednotlivých distributorů

 

Co hledáte?


FAQ regarding general meeting
Find more