Vytápění

Objevte chytrou domácnost, se kterou ušetříte za energie

 

Zdroj: Tengeo.cz

 

Co je chytrá domácnost?

Pokud si pohráváte s myšlenkou, že doma vytvoříte chytrou domácnost, pak děláte dobře. Budete moct ovládat například osvětlení, termostat, žaluzie nebo třeba fotovoltaiku, kotel či tepelné čerpadlo z mobilu, PC nebo tabletu, a to odkudkoli a kdykoli Inteligentní domácnost vám nejenom zpříjemní život, ale hlavně díky ní získáte perfektní přehled o spotřebě energií, začnete ji využívat efektivně a ušetříte nemalé finanční částky.

 

Ovládejte na dálku topení, světla nebo třeba vyhřívání bazénu na zahradě

Se Smart Home se vám nestane, že byste si v půlce cesty z domova vzpomněli, že jste neztlumili topení nebo zapomněli zhasnout v obýváku. Systém chytré domácnosti si opravdu zamilujete, protože velmi brzy zjistíte, jak moc vám usnadní každý den. Je zcela na vás, jaké scénáře v chytré domácnosti nastavíte. Můžete zadat například scénář příchodu domů. Co to bude znamenat, opět kontrolujete vy. Při scénáři „příchod domů“ se může zapnout termostat, rozsvítit světla nebo odemknout zámky na vstupních dveřích. Z práce přijedete do už vyhřátého domu, kde ale přes den zbytečně neběželo topení.

 

Chytrou domácnost od nás dostanete k fotovoltaice a tepelnému čerpadlu

Společně s naší  získáte také inteligentní systém TENGEO. Jedná se o komplexní systém, který řídí nejen fotovoltaickou elektrárnu a čerpadlo, ale i celý dům, když TENGEO propojíte s dalšími komponenty. S naší inteligentní technologií můžete obsluhovat všechny prvky v domácnosti z jedné aplikace. Systém je intuitivní a jeho ovládání snadné. Po prvotním nastavení už chytrá domácnost funguje zcela samostatně.

 

Zdroj: Tengeo.cz

 

TENGEO vám přitopí na základě předpovědi počasí

Díky systému chytré domácnosti TENGEO si ohlídáte výrobu energie ze solárních panelů nebo můžete na dálku ovládat tepelné čerpadlo, žaluzie nebo třeba ohřev bazénu na zahradě. Systém dokonce dokáže podle předpovědi počasí rozhodnout, kdy je potřeba v domácnosti přitopit nebo ji naopak ochladit. Pokud se rozhodnete propojit fotovoltaickou elektrárnu s venkovní jednotkou tepelného čerpadla a vše budete ovládat pomocí systému TENGEO, ušetříte až 80 % elektrické energie.

 

Jak začít s chytrou domácností

Přechod na chytrou domácnost rozhodně nevyžaduje překopání nebo rekonstrukci celého bytu či domu. Ideálním řešením je pořízení jedné centrální jednotky, prostřednictvím které můžete pohodlně ovládat jednotlivé komponenty skrze příkazy. Druhou možností jsou pak jednotlivé aplikace, které budete mít zvlášť ve svém mobilním telefonu, nebo můžete využít náš řídicí systém TENGEO.

23. 3. 2022

Elektřina i plyn od čez

Odebírejte elektřinu i plyn od ČEZ a čerpejte výhody toho mít své energie přehledně na jednom místě.

Související články

Velké srovnání nákladů na vytápění a jednotlivých paliv

Velké srovnání nákladů na vytápění a jednotlivých paliv

Porovnání nákladů na vytápění domácnosti v sobě rozhodně nezahrnuje pouze samotnou cenu paliva. Do nákladů je třeba započítat také pořízení zdroje vytápění, náklady spojené s pravidelnou údržbou, odbornými kontrolami apod. Ceny jednotlivých paliv se také mohou měnit v čase. Přinášíme vám článek, který se zabývá jednotlivými palivy, kterými domácnosti v ČR vytápějí nejčastěji.

16. 11. 2023
Dotace na rekonstrukci domu: Kolik peněz získáte?

Dotace na rekonstrukci domu: Kolik peněz získáte?

Rádi byste snížili spotřebu energií a bydleli lépe s ohledem na životní prostředí? Pak je rekonstrukce vašeho domu pravděpodobně nevyhnutelným krokem. Do čeho investovat, aby to dávalo smysl, a na co všechno můžete čerpat dotace?

12. 10. 2023
Top 5 opatření, která vám okamžitě sníží spotřebu energií a nebudou vás stát téměř nic

Top 5 opatření, která vám okamžitě sníží spotřebu energií a nebudou vás stát téměř nic

Chcete snížit spotřebu energií v domě nebo bytě a lámete si hlavu nad tím, jak to udělat? V dnešním článku pro vás máme 5 tipů na snížení spotřeby bez nutnosti investice. Zamyslete se nad nimi a změňte svoje zaběhlé rituály. Šetřit začnete okamžitě.

25. 11. 2022
Dřevo, plyn, elektřina: Jak správně a úsporně topit v domě či bytě?

Dřevo, plyn, elektřina: Jak správně a úsporně topit v domě či bytě?

Topná sezóna je v plném proudu a vy chcete mít doma příjemné teplo. Jenomže zároveň byste rádi snížili spotřebu energií. V tomto článku si rozebereme jednotlivé zdroje vytápění a jak je správně používat.

24. 11. 2022
Lidé se vracejí k vytápění uhlím. Čím topit, aby se vám to vyplatilo?

Lidé se vracejí k vytápění uhlím. Čím topit, aby se vám to vyplatilo?

V letošním roce se prodalo víc uhlí, než tomu bývalo v minulých letech. Právě nejistota ohledně cen plynu a elektřiny způsobila, že spousta domácností začala odebírat uhlí ve velkém. Je to v pořádku? A čím topit, abyste se nemuseli bát chladné zimy?

15. 10. 2022

Nejčtenější články