Vše o fotovoltaice na střechu na jednom místě

Čím dál víc Čechů si pořizuje solární panely na střechu. Fotovoltaická elektrárna je totiž skvělou cestou, jak začít vyrábět vlastní elektřinu a stát se méně závislými na dodavateli elektřiny. Jedná se o ekologický způsob, jak získat vlastní elektřinu z obnovitelných zdrojů. Panely umějí přeměnit sluneční paprsky na elektřinu, a tak dokážou nejenom vytopit váš dům, ale také ohřát vodu pro celou domácnost. Existuje několik způsobů, jak můžete fotovoltaiku využívat. Záleží, zda si pořídíte úložnou baterii, či nikoli, zda využijete fotovoltaiku společně s tepelným čerpadlem, pouze na vytápění domu, nebo i k ohřevu vody. Zajímá vás, jaká je její cena, kdy se skutečně vyplatí a jak získat dotace?

Úspory energie s fotovoltaikou

Fotovoltaika na střechu: Jak pracuje při zataženu a vyplatí se vůbec?
Fotovoltaika

Fotovoltaika na střechu: Jak pracuje při zataženu a vyplatí se vůbec?

Fotovoltaickou elektrárnu vidíme na střechách rodinných domků i bytových domů čím dál častěji. Jestliže o ní přemýšlíte i vy, ale máte spoustu nezodpovězených otázek, pak jste tu správně. Podíváme se, jak fotovoltaika pracuje a jak je to ve skutečnosti s návratností investice a energetickou soběstačností.

Doba čtení: 1 minuta
7.4.2022
Fotovoltaika šetří peníze i planetu
Fotovoltaika
Nová zelená úsporám
Energetická soběstačnost

Fotovoltaika šetří peníze i planetu

Sluneční energii můžete využít pro chod elektrospotřebičů, svícení, ohřev vody, nabití baterií pro pozdější využití uložené elektrické energie nebo pro nabíjení elektromobilu. Energeticky soběstačný domov přináší mnoho výhod, sníží vaše poplatky za elektřinu a na jeho vytvoření můžete čerpat dotaci. Co je fotovoltaika a proč se k ní obrací čím dál více lidí?

Doba čtení: 2 minuty
11.1.2021