Vše o fotovoltaice na střechu na jednom místě

Čím dál víc Čechů si pořizuje solární panely na střechu. Fotovoltaická elektrárna je totiž skvělou cestou, jak začít vyrábět vlastní elektřinu a stát se méně závislými na dodavateli elektřiny. Jedná se o ekologický způsob, jak získat vlastní elektřinu z obnovitelných zdrojů. Panely umějí přeměnit sluneční paprsky na elektřinu, a tak dokážou nejenom vytopit váš dům, ale také ohřát vodu pro celou domácnost. Existuje několik způsobů, jak můžete fotovoltaiku využívat. Záleží, zda si pořídíte úložnou baterii, či nikoli, zda využijete fotovoltaiku společně s tepelným čerpadlem, pouze na vytápění domu, nebo i k ohřevu vody. Zajímá vás, jaká je její cena, kdy se skutečně vyplatí a jak získat dotace?

Cena fotovoltaiky a dotace

Na co lze získat dotace v roce 2023?
Fotovoltaika

Na co lze získat dotace v roce 2023?

Rozhodli jste se pro pořízení fotovoltaické elektrárny nebo tepelného čerpadla? Rádi byste rekonstruovali svůj dům a lépe ho zateplili nebo chcete víc využívat dešťovou vodu? Na spoustu aktivit, které souvisejí s obnovitelnými zdroji a energetickou úsporou, můžete čerpat peníze z dotačních programů. Které to jsou pro rok 2023, vám řekneme v článku.

Doba čtení: 1 minuta
27.3.2023
Domácí solární elektrárna: Jaká je její cena?
Fotovoltaika

Domácí solární elektrárna: Jaká je její cena?

Uvažujete o pořízení fotovoltaických panelů pro výrobu vlastní elektřiny? Poradíme vám, jaké máte v dnešní době možnosti, spočítáme celkové náklady a podíváme se na návratnost investice.

Doba čtení: 2 minuty
11.1.2022
Nová zelená úsporám – dotace na fotovoltaickou elektrárnu
Fotovoltaika
Nová zelená úsporám

Nová zelená úsporám – dotace na fotovoltaickou elektrárnu

Díky programu Nová zelená úsporám můžete získat dotaci na fotovoltaickou elektrárnu (FVE). Díky ní si zajistíte odběr energie z obnovitelných zdrojů i snížení měsíčních poplatků za elektřinu. S finanční dotací lze významně urychlit návratnost investice, a to až o několik let, ČEZ navíc poskytuje garanci vyplacení slíbených peněz.

Doba čtení: 2 minuty
1.2.2021