Fotovoltaika

Fotovoltaika na střechu: Jak pracuje při zataženu a vyplatí se vůbec?

 

Zdroj: Freepik.com

 Důvody, pro které je fotovoltaika na klíč tak oblíbená

Moderní společnost hledá cesty, jak efektivně využívat obnovitelné zdroje energie. A jedním z nich je bezpochyby sluneční záření. To je nevyčerpatelným zdrojem energie. Právě proto je fotovoltaika na klíč čím dál oblíbenější. Jedná se o velmi ekologické řešení, díky kterému získáte teplo, ohřátou vodu nebo nabijete elektromobil. Počáteční investice se vám začne vracet zhruba za 8 až 14 let. V kombinaci s tepelným čerpadlem se vám vložené prostředky vrátí ještě rychleji. Při ukládání přebytečné energie do akumulátorové baterie se navíc stanete energeticky částečně soběstačnou jednotkou.

 

Tip: Inspirujte se zkušenostmi s fotovoltaikou našich zákazníků, kteří řešili totéž co vy.

 

“Stavěli jsme nový dům a zvažovali způsob vytápění. Varianta fotovoltaiky s tepelným čerpadlem se nám zdála zpočátku příliš drahá, nicméně jsme na ni získali skvělou dotaci a nejlepší na tom bylo, že ČEZ se postaral o všechno papírování za nás. Neměnil bych.” František D. Ústí nad Labem

 

Proč tedy chtít fotovoltaiku na střechu?

  • Roční náklady na elektřinu snížíte až o 50 %.
  • Budete energeticky nezávislí až 140 dní v roce.
  • Díky nejnovější technologii můžete na mobilním telefonu sledovat svou spotřebu energie.
  • Vaše domácnost zatíží planetu o 6 tun CO2 méně než doposud.
  • Vyrobenou energii uchováte v baterii a svou elektřinu využijete později.
  • Od nás získáte celou fotovoltaiku na klíč a vyřídíme za vás i žádost o dotaci.

 

Mýtus: Fotovoltaika se dá instalovat jen na jižní stranu střechy

Mezi lidmi koluje mýtus, že solární panely musejí ležet pouze na zkosené střeše a směrem na jih. Ve skutečnosti se instalace provádí i na rovných střechách nebo na zkosených střechách ve směru na západ nebo na východ. Náš technik najde řešení pro každý objekt. Fotovoltaická elektrárna nepotřebuje pro svou práci přímý sluneční svit. Dokáže vyrobit energii ze záření i v případě, že je zatažená obloha. Nejvíc sluneční aktivity je okolo poledne, kdy ale členové domácnosti nebývají doma a spotřeba je tak prakticky nulová. Nasbíraná elektrická energie se uloží do baterie a vy ji využijete, až když budete potřebovat. Jedná se o skutečně ekologické řešení.

 

 

 

 

Chytrý systém, se kterým získáte dokonalý přehled o spotřebě

Systém fotovoltaické elektrárny stojí okolo 420 000 Kč, nicméně můžete čerpat peníze z dotačního programu Nová zelená úsporám a získat příspěvek ve výši až 225 000 Kč. Návratnost počáteční investice urychlí ještě řídicí systém, který se stará o hospodárný chod domácnosti. Aktuální spotřebu tak budete mít stoprocentně pod kontrolou. Ovládání chytrého systému Battery Boxu je velmi jednoduché a intuitivní. Dělá rutinní úkony, které si s ním domluvíte, a chová se jako sluha. Systém dokáže podle predikce počasí navrhnout optimální spotřebu energie nebo se postará o vytápění do zásoby či uložení přebytků do vody nebo baterie. Hospodaření s vyrobenou energií tak bude maximálně efektivní.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. 4. 2022

Elektřina i plyn od čez

Odebírejte elektřinu i plyn od ČEZ a čerpejte výhody toho mít své energie přehledně na jednom místě.

Související články

Na co lze získat dotace v roce 2023?

Na co lze získat dotace v roce 2023?

Rozhodli jste se pro pořízení fotovoltaické elektrárny nebo tepelného čerpadla? Rádi byste rekonstruovali svůj dům a lépe ho zateplili nebo chcete víc využívat dešťovou vodu? Na spoustu aktivit, které souvisejí s obnovitelnými zdroji a energetickou úsporou, můžete čerpat peníze z dotačních programů. Které to jsou pro rok 2023, vám řekneme v článku.

27. 3. 2023
Solární elektrárna s virtuální baterií. Vyplatí se?

Solární elektrárna s virtuální baterií. Vyplatí se?

Zajímá vás, zda se k fotovoltaice vyplatí virtuální baterie? Jak to vlastně celé funguje a skutečně se to finančně vyplatí?

20. 3. 2023
Detailní pohled na fotovoltaické články a panely. Víte, co máte na střeše?

Detailní pohled na fotovoltaické články a panely. Víte, co máte na střeše?

Máte doma fotovoltaickou elektrárnu a zajímá vás trochu podrobnější popis toho, z čeho se vlastně taková fotovoltaika skládá a jak vám doma vyrábí elektřinu ze slunce? Pojďme se na to podívat detailněji.

16. 9. 2022
5 opomíjených tipů, díky kterým využijete fotovoltaiku na maximum

5 opomíjených tipů, díky kterým využijete fotovoltaiku na maximum

Výroba vlastní elektřiny je skvělým krokem k nižší závislosti na dodavateli elektřiny a větší energetické soběstačnosti. Aby vám fotovoltaická elektrárna dobře sloužila a abyste využili její potenciál opravdu na maximum, je potřeba přenastavit si některé své zvyky nebo zavést nové.

16. 9. 2022
Jak se starat o solární panely, aby byl jejich výkon co největší?

Jak se starat o solární panely, aby byl jejich výkon co největší?

Výrobci solárních panelů uvádějí, že jsou téměř bezúdržbové. To je pravda, ale co dělat s prachem a pylem během jara nebo se sněhovou pokrývkou v zimě? Aby panely přijímaly dostatek slunečního záření a jejich výkon byl optimální, musíte povrch udržovat co nejčistší. Jak o ně správně pečovat?

13. 9. 2022

Nejčtenější články